Kanadska državna banka će pomoći Srbiju

Kanadska državna banka EDC (Export Development Canada) pružiće finansijsku podršku od oko 20 miliona evra za izvoz i investiranje u poljoprivredni sektor Srbije. To je predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, bankarskog i privrednog sektora preneo regionalni menadžer za zemlje Istočnog Mediterana i Baltika u Kanadskoj izvoznoj banci Burak Aktas, koji je boravio u višednevnoj poseti Srbiji. Aktas je sa ministrom Sašom Draginom i drugim predstavnicima agrobiznis sektora Srbije razgovarao o mogćnostima obezbeđenja kreditne linije kojom bi se pružila finansijska podrška saradnji između kanadskih i srpskih firmi u oblasti robne razmene, investicija kao i transferu kanadskog znanja i tehnologije iz ove oblasti. EDC će obezbediti finansijsku podršku putem otvaranja kreditne linije preko neke od banaka koje već posluju na tržištu Srbije. Vrednost finansijske podrške biće oko 20 miliona evra u prvoj godini sa mogućnošću produženja aranžmana u narednim godinama.

Kanadska državna banka će pomoći SrbijuKanadska državna banka EDC (Export Development Canada) pružiće finansijsku podršku od oko 20 miliona evra za izvoz i investiranje u poljoprivredni sektor Srbije, saopšteno je iz Agropres-a.

To je predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, bankarskog i privrednog sektora preneo regionalni menadžer za zemlje Istočnog Mediterana i Baltika u Kanadskoj izvoznoj banci Burak Aktas, koji je boravio u višednevnoj poseti Srbiji.

Aktas je sa ministrom Sašom Draginom i drugim predstavnicima agrobiznis sektora Srbije razgovarao o mogćnostima obezbeđenja kreditne linije kojom bi se pružila finansijska podrška saradnji između kanadskih i srpskih firmi u oblasti robne razmene, investicija kao i transferu kanadskog znanja i tehnologije iz ove oblasti.

On je najavio da će EDC obezbediti finansijsku podršku putem otvaranja kreditne linije preko neke od banaka koje već posluju na tržištu Srbije.

Prema njegovim rečima, vrednost finansijske podrške biće oko 20 miliona evra u prvoj godini sa mogućnošću produženja aranžmana u narednim godinama.

Kanadska razvojna banka EDC sarađuje sa 8.300 kanadskih kompanija i njihovim predstavništvima u 200 zemalja širom sveta, a vrednost njihovog obima investiranja godišnje iznosi oko 90 milijardi kanadskih dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik